20.02.17

Multi-Contact is nu Stäubli Electrical Connectors

Sinds 1 januari 2017 heet het voormalige Multi-Contact Stäubli Electrical Connectors.

The headquarters of Stäubli Electrical Connectors in Allschwil, Switzerland

Multi-Contact, de toonaangevende internationale fabrikant van elektrische contacten en systeemoplossingen voor industriële toepassingen, werd in 1962 opgericht in Bazel (Zwitserland) en maakte sinds 2002 deel uit van de Stäubli Groep. 

Stäubli Electrical Connectors (voorheen Multi-Contact) staat bekend om zijn geraffineerde aansluitoplossingen, een kwaliteitsbelofte die ook onder het nieuwe Stäubli-merk zal worden nagekomen. Door het overnemen van de naam en de merkidentiteit van de Stäubli Groep behoudt de specialist in elektrische connectoren op lange termijn toegang tot middelen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Het resultaat is een innovatiekracht die nodig is voor het ontwikkelingen van oplossingen voor toekomstige klantbehoeften.

Stäubli Electrical Connectors dient diverse industriële segmenten over de hele wereld. Het productportfolio gaat van miniatuurconnectoren tot krachtige connectoren voor stroomtransmissie, test en metingen, transport, fotovoltaïsche toepassingen en nog veel meer. De kern van alle elektrische connectoren is de unieke MULTILAM-contacttechnologie. 

“Wij bieden voortaan het complete spectrum aan verbindingstechnologie, dat als zodanig uniek is op de wereldmarkt, aan onder het merk Stäubli”, aldus Franco Delvecchio, CEO van Stäubli Electrical Connectors en lid van het uitvoerend comité van de Stäubli Groep.

Over Stäubli

Stäubli is een internationale leverancier van innovatieve mechatronicaoplossingen op het gebied van connectorsystemen (zowel voor elektriciteit als vloeistoffen), robots en textielmachines. De onderneming is in 1892 in Zwitserland opgericht en nog steeds een familiebedrijf. Vandaag de dag is de onderneming actief in 29 landen, telt deze meer dan 4.500 werknemers en heeft een sales- en servicenetwerk in 50 landen.